.::jGn naK seGaN2 kLik eh::.

.::"TipaH teTiPu baNG..!!"::.

Saturday, June 27, 2009

“Tipah tetipu bang!!”
Baru2 nih, me n my sis gi jalan2 kat Sungai Wang..act nak beli my new phone wink wink ;p..turun2 je dari jejantas from Times Square tuh tetiba ada la minah nih suh kitorg bukak sorg satu sampul yg dia bgi.aku koyak n kt sampul 2 tulis ‘thank you’ but bila my sis bukak lak dapat satu symbol kaler silver.


Minah yg bgi tuh tgk je kaler silver menjerit excited dia. Dia cakap nih promotion syarikat dorg n oleh sbb my sis dpt kaler silver tuh so dia ckp yg ktorg ley dapat adiah grand ar cam kete , moto n paling lekeh pon cash 4k..$$$$ or gi bali. pastu langsung x kena byr pape cuma dia tny ada bape jumlah dlm akaun bank je. ktorg nih da syak sumthing da xkanla leh sng2 je dpt kan..minah nih suh kitorg call opis dia then gi syarikat dorg nih siap tolong thankan teksi lgi tuk ktorg. Yg kitorg nih plak cam blur je ikot je smpai syrikat dorg wlaupun da leh agk msti kena bayar nih. Terbang 20hengget coz teksi 2 xmo pakai meter. Dalam teksi tu siap kol my dad lagik tny pndpat dia. Dia ckp tipu ja sume tuh. Dlm ati ktorg da set kalo kena bayor pape kompem xmo.

Smpai je kt sna, syrikt dorg nih cam trlindung sket. So sbb takot, my sis naek sorg kt atas tuh n aku tunggu kt bwh in case ada pape smpat gak aku mntk tolong..aku nih da cuak smacam je dahla my sis x reply my msg. Tp after 10 minit, my sis pon kuar. Dia ckp adiah tu ley dpt tp kena bayor rm3800 konon2 untuk proses suma tuh ar n kena dgr dia nyer consultation 2jam. Trus my sis blah. Ktorg trus thn teksi gi Sungai Wang balik wat mcm xda pape. Teksi kali nih pakai meter kena 8hengget ja. Hampeh tol!! Mlayang masa ktorg sejam n dwet 30hengget.
Haha..sekian la cita aku n my sis yg kena tipu ala2 gores & menang’ tuh..seb bek la ktorg x gi serang balik minah tuh. Tp xpe, ktorg da dpt xperience n xkan tetipu lagik kot. Insyaallah..

**kalo ktorg ‘ter’pecaya pon bukannya ada sampai 3k nak bayor tuk proses tu..wahahaha..

7 conTenG baLik!!:

sarah al -idrus said...

jgn pcaya dah tau lain kali.theres no fast money in this world.hehe
sng2 je nk dpt 4k.lain kali amik no tepon dia, then report.bg org lain tak tertipu lg.

imheppie said...

hehe..insyaallah xkena da kot..da jadik pengajaran kn..hehe

sarah al -idrus said...

hehe.org cmtu mmg suka manipulasikan org.

Nazrul COLOURS™ said...

Tq kerana sudi follow blog daku ye.
:D

budak kampung online said...

zaman la ni... zaman tipu-menipu... agaknya dah ramai sangat menganggor kot..

imheppie said...

sarah: nak cari makan kan..wahaha

bdk kg: bek tanam anggur kan lgi bagus.bley makan2..

SCHAKEYRA said...

wahahaha.. best per this pengalaman.. mahal tu... ala lum kna tipu lagi... kn??