.::jGn naK seGaN2 kLik eh::.

maNuSia HiPokRit???buKan akU.....

Tuesday, November 3, 2009

::salam::

...selasa - khamis...
...will be away 4 BIG @ bina insan guru...
...kali nih prog khidmat masyarakat...
...kene g dok umah mak angkt la plak...

...doakan aku penuh dgn kesantunan masa d umah beliau...
...aku bley tunjuk skill memasak megi yg hebat...
...aku kompom akan menjadi manusia hipokrit...
...kunun2 sorg yg TERAMATLA rajin...
...penuh berbudi bahasa...
...bangun awal...
....hakikatnyaaaaaaa..... *sigh*


...mana tau ada can nk jdi menantu beliau...
...smoga mak angkt yg aku dpt ada anak lelaki bujang *haha gila gatai* ...

41 conTenG baLik!!:

relevan said...

Meh dekat uncle lah Mimie..jadi anak angkat uncle..nak jadi menantu pun boley..

Uncle nak tanya mimie ni..dulu2 masa mimie sekolah rendah pernah tak mimie chating2 kat Internet..?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ kalau anak bujang ala2 muka mcm AARON AZIZ...akak pun mau dik....hahhahahha ++

BuLaN iTu aKu said...

hampeh.. aku dah set jam dah tadi nak jadi org first komen...

hurm.. ape!!1keluarga angkat???
hehehehe... ni nak bagi tips skit ni..
1)pakai kain batik tau..nampak macam perempuan melayu terakhir

2)bile bercakap tunduk

3) bila ketawa tutup mulut

4) bila suruh masak.??? aku pun tak past...

apa2 pun... GOOD LUCK ye

pesanan penaja: kalau mak angkat tu ada anak lelaki ensem jgn lupa adjust untuk aku.. ok

AzuanBudakPandai said...

jage diri lek lok hoho

cHeRyNa PiReS said...

aku tau ko ikhlas. lenkali nak makan maggi, ajak aku. aku teringin nak makan masakan maggi dr ko:)

~0~ said...

mana tau mak angkat jadi mak mertua ke...ekeekkeke

miSs siv said...

weh!
cari la yg anak bujang ramai.
nty ko satu, aku satu.
ok?

sumtimes, kite kene hipokrit dalam hidop.
=P

ekopelancongan said...

salam kembara mimie..

apa kesalahan ko sampai kene prog khidmat masyarakat?

kene kantoi masa tgh conteng jamban awam ke?

ngee..

sharamli said...

cek penah d0k umah mak angkat yg ad anak bujang..last2 bru ni da kawen...
s0b3...frust weh..frust..hua3

Solehah said...

hehe..adeh..takpa la..mula2 hipokrit..lama2 dah besa ok la kan..kan?kan?

aNiSa hANg tUaH said...

huh.
kemudian,
sila bangun awal di rumah mereka
harus bergelak dgn nada yg sopan
*he he he*

miss jane said...

heepie~~~~

heheheheheheh..kalao ade yg hensem pe salah nye ko berlagak comel cam aku ni...

ahaks....ahahahahahhah

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kompom la hg la manusia paling ayu+sopan santun di muka bumi ni nanti..

kah3....

pe la nk jd ngan kita kan anak gds zmn skrg....kain btik pon xreti nk pakai...itu aku la kah3...

tapi masak, aku dh pas...meh menuntut ilmu cpt ngan aku

mamai said...

berlakon elok-elok tau

acap said...

hahaha.
gudluck!
slamat blakon.

Hazwan Arif said...

mmg gatai
haha

mier@merr said...

BIG best!!!

sweet memoriesssss.... hehe...


klu dia ada anak laki lebey n encem2 blaka... sila adjust utk aku gk....
ckp kt dia aku da 3 bln dok uma training msk...hehe

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

tgk kan juga kalau2 ada jodoh aku kat umah famili angkat kau tu nanti...

chokio_nia said...

kalo laki bujang prangai hanjing ko mau gak kah??haaaa

maiyah said...

mak angkat n anaknya abang angkat.. jgn terangkat dah :D

oranglidi said...

jgn gatai2! hehe

sI tEDI said...

mimie : sopan santu weyyy... nanti makcik tyu berkenan..

Liyana said...

haha..harap kamu jumpa yang ada anak hensem..ngeh ngeh

nadirah_nor said...

besh nh..
kene praktis dulu arr sblum jd hipokrit..;p

encik ariff said...

ouh.
selamat berjaya.

kawie2020 said...

hehehehe... jgn bimbang.. meh jadi awek angkat aku dulu.. emmm pastu bini angkat pulak... boleh ke camtu? hahahahahahaha....

p.i.n.a.t. said...

kalo ank bujang muke kacak,sila bg aku.hahaha~

Cik Cookie said...

bukan kamu janji ngn Cik cookie nak bawa Cik Cookie skali kalu mak angkat kamu ada anak bujang?*wink*

Cik Cookie said...

bukan kamu janji ngn Cik cookie nak bawa Cik Cookie skali kalu mak angkat kamu ada anak bujang?*wink*

siti murni said...

kamu x hipokrit..kamu akan jadi seikhlas2 perempuan kt umah keluarga angkat nt..sy doakan parents angkat kamu tu punye anak teruna cm fahrin ahmad...okeh..:-)

faiq said...

aku dh balik dh dri BIG 4...x wat pape sgt pun kt umh mak angkt..asik tido jer..hehe

en_me said...

gatai kannns.. ammvoiii

told la hejauw said...

kalo ank teruna dier rmi..rekemen ak sorg eh..jgn tamak hahahaha

Hisham said...

hye salam...kt umh org tu igt2 la skit ek...jgn luper msh megi letak ikan...besar punyer!!!

Afzainizam said...

Salam dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Emmmm macam nak cari calon menantu plak.... jadi gadis Melayu ala-ala bersopan santun penuh dengan keayuan dan kesantunan.... tak kisahlah klu orang nak kata ape pun hipokrit ke kongkrit ke.... janji niat kita ikhlas....

Biar pecah di mulut jangan pecah di perut... kita rahsiakan tabiat buruk ko tu... hee heee.....

[S]itie [B]Um [B]Um said...

best ar program anak angkat

HEMY said...

oi oi..kata nk bina insan...belum smpi dh melalut..ahaahaha

Farihah Ahmad said...

xde je. ramai pon hipokrit weh time2 kena supan centu. aku? hareem~

blueCITY said...

salam

halhakhak

tak per, jadi hipokrit untuk kebaikan. tapi teruskan jadi yg terbaik la kan
heeeee
ada hikmah gak kan, ekekek

HonEyBuNNy said...

hiporik tu pntg jgk kdg2...huuhu....sam la....ila pn sellau n terpksa berlakon tok jd hiporik..huuh

arnamee said...

Salam,

xlah yg, bagi anem tu namanya menjaga nama baik, sebagai perempuan, sbg anak kepada mak ayah kita:)

kan? eheh, lo perempuan lain pun demikian adanya;p